Η οικογένεια της Mercedes EQA αποκτά δύο τετρακίνητες εκδόσεις

Advertisement

Δύο νέα μέλη εντάσσονται στην οικογένεια της EQΑ. Πρόκειται για τις τετρακίνητες εκδόσεις EQA 300 4MATIC με 168 kW και αυτονομία 400-426 χιλιομέτρων και την EQA 350 4MATIC με 215 kW και αυτονομία 409-432 χιλιομέτρων. Όλα αυτά όταν οι παραγγελίες της αμιγώς ηλεκτρικής Mercedes EQA έχουν ξεπεράσει από τον Φεβρουάριο σε όλες τις αγορές τις 20.000 και αυξάνονται καθημερινά.

Η φόρτιση της μπαταρίας, χωρητικότητας 66,5 kWh, μπορεί να γίνει εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC). Στην περίπτωση της φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή οχήματος των 11kW, ο χρόνος φόρτισης σε ένα wallbox ή σταθμό φόρτισης είναι λίγο λιγότερο από 6 ώρες (10-100%). Με το βασικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος και σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να επιτύχει μια γρήγορη φόρτιση περίπου στα 30 λεπτά (10-80%).

Σε αυτές τις νέες τετρακίνητες εκδόσεις, η ισχύς ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα ελέγχεται έξυπνα 100 φορές το δευτερόλεπτο, ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης. Η φιλοσοφία της Mercedes-EQ είναι η βελτιστοποίηση της κατανάλωσης με τη χρήση του πίσω ηλεκτροκινητήρα όσο το δυνατόν πιο συχνά, ενώ ο ασύγχρονος κινητήρας στον εμπρός άξονα προκαλεί μόνο ελάχιστες απώλειες έλξης σε λειτουργία μερικού φορτίου.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement