Βανέσα Ρεντγκρέιβ: Ακύρωσε τη συμμετοχή της στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Advertisement

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Τanweer Productions, η 84χρονη Αγγλίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, για σοβαρούς προσωπικούς λόγους, δεν είναι εφικτό να ταξιδέψει αυτό το διάστημα και συνεπώς να ανταποκριθεί στη συμμετοχή της στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» και στα γυρίσματα που πραγματοποιούνται στη Μυτιλήνη.

Ως εκ τούτου, η παραγωγή της ταινίας που σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Καραντινάκης με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση, προχώρησε σε συμφωνία για το ρόλο που θα κρατούσε η Ρεντγκρέιβ, με την Τζέιν Λαποτέρ, γνωστή από τις δημοφιλείς σειρές «The Crown» και «Downton Abbey».

Η παραγωγή της ταινίας είναι μία κινηματογραφική μεταφορά με ελληνική υπογραφή και βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση. H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2021, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης.
Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement