Νέα Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC: Υψηλή προστασία

Advertisement

Οι αρχηγοί κρατών και οι επιχειρηματίες έχουν μια ακόμη πρόταση για το αυτοκίνητο που θα τους μεταφέρει και που θα εξασφαλίζει το μέγιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας τους.

Η νέα Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, εξασφαλίζει επίπεδο ασφάλειας με κατηγορία προστασίας VPAM VR10. Πληροί το υψηλότερο επίπεδο βαλλιστικών δοκιμών για πολιτικά οχήματα και, επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα εκρηκτικά φορτία.

Η πιστοποίηση από την Beschussamt Ulm (αρχή βαλλιστικών δοκιμών) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα βιοπιστικά ομοιώματα. Με κατασκευές που μοιάζουν με οστά και μαλακούς ιστούς, αυτά τα ανδρείκελα δοκιμής μιμούνται το ανθρώπινο σώμα ιδιαίτερα ρεαλιστικά.

Advertisement

Η S 680 Guard 4MATIC είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς  Guard από τη Mercedes-Benz με τετρακίνηση. Τροφοδοτείται από τον γνωστό V12 απόδοσης 612 ίππων. Η βασική τιμή του είναι 457.100€, δεν συμπεριλαμβανεται ο ΦΠΑ.

Η S 680 Guard 4MATIC θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο IAA στο Μόναχο.

Advertisement

Η Mercedes-Benz κατασκευάζει οχήματα ειδικής προστασίας από το 1928 και έτσι για πάνω από 90 χρόνια είναι μια από τις πρώτες επιλογές των αρχηγών κρατών. Οι πελάτες της νέας S 680 Guard 4MATIC επωφελούνται από αυτή την πολυετή εμπειρία. Το ενσωματωμένο σύστημα προστασίας (iSS) φτάνει σε ένα νέο επίπεδο ενώ τα απαραίτητα προστατευτικά υλικά που είχαν προηγουμένως ενσωματωθεί στην τυπική δομή του αμαξώματος για τα προηγούμενα μοντέλα Guard, τώρα έχουν αναπτυχθεί σε ένα προστατευτικό κέλυφος. Αυτό το αυτοφερόμενο προστατευτικό κέλυφος αντιπροσωπεύει τον πυρήνα του iSS. Εκτός από τη θωράκιση, το iSS περιλαμβάνει την προσαρμογή της ανάρτησης, του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων για να διασφαλιστεί ότι ο χειρισμός του θωρακισμένου αυτοκινήτου είναι σχεδόν ισοδύναμος με αυτόν του αντίστοιχου οχήματος μαζικής παραγωγής.

Η S 680 Guard 4MATIC, διαθέτει νέο σύστημα στήριξης των πορτών. Αν και οι πόρτες είναι πολύ βαριές λόγω της θωράκισης, χάρη στο νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα απαιτείται ελάχιστη δύναμη κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο. Αυτό ισχύει όχι μόνο σε επίπεδο έδαφος, αλλά και όταν το όχημα βρίσκεται σε κλίση.

Άλλος ειδικός εξοπλισμός σχεδιασμένος ειδικά για την S 680 Guard 4MATIC περιλαμβάνει σύστημα πυρόσβεσης με αυτόματη λειτουργία ενεργοποίησης και σύστημα καθαρού αέρα έκτακτης ανάγκης που προστατεύει τους επιβάτες από καπνό ή ερεθιστικά αέρια και τους παρέχει καθαρό αέρα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement