Νέα φωτιά στην Κερατέα – Η κατάσταση στα Βίλια

Advertisement

Η φωτιά ξέσπασε στις 02:00 τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση κοντά σε σπίτια στο Δασκαλιό Κερατέας. Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τους κατοίκους αλλά και την Πυροσβεστική. Νέα φωτιά στην Κερατέα – Η κατάσταση στα Βίλια.

Με τη φωτιά στα Βίλια να μην έχει σβήσει μια νέα φωτιά ξέσπασε στο Δασκαλιό Κερατέας.

Η φωτιά ξέσπασε στις 02:00 τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση κοντά σε σπίτια στο Δασκαλιό Κερατέας. Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τους κατοίκους αλλά και την Πυροσβεστική.

Advertisement

Λόγω της επικινδυνότητάς της κατάστασης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δόθηκε προειδοποίηση προληπτική εκκένωση μέσω του μηνύματος από το 112.

Έχει οριοθετηθεί και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο έως ότου να σβήσει τελείως η φωτιά και να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μιλώντας στην ΕΡΤ κατήγγειλε εμπρησμό από φωτοβολίδες που έριξαν άγνωστοι προς την πλαγιά, αναφέροντας μάλιστα ότι υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων που κατέγραψαν μάλιστα τα όσα είδαν σε σχετικό βίντεο ντοκουμέντο.

Advertisement

«Υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και βίντεο για ρίψη δυο φωτοβολίδων με πιστόλι προς την πλαγιά του βουνού στις 02:05. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων με κατεύθυνση προς τα σπίτια, ευτυχώς υπήρχαν δρόμοι περιμετρικά και με μεγάλη προσπάθεια αντιμετωπίστηκε έγκαιρα προτού ξεφύγει», είπε ο δήμαρχος Κερατέας, προσθέτοντας πως αυτόπτες μάρτυρες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία σε απόσταση 150 μέτρων, κατέγραψαν σε βίντεο τις φωτοβολίδες και τη φωτιά να εκδηλώνεται.

Η μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, εκτός από ένα σημείο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν όλοι οι επικεφαλής που επιχειρούν στην περιοχή, η εικόνα της πυρκαγιάς σε όλη την έκταση που κάλυψαν οι φλόγες από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε, είναι κατά τα 3/4 πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες και δεν απειλούνται οικισμοί.

Ωστόσο υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο μέτωπο στο νότιο κομμάτι της πυρκαγιάς, που πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement