Μπογδάνος: Στήριξη από Λατινοπούλου – Οι αντικομμουνιστικές απόψεις πρέπει να λέγονται χωρίς συνέπειες

Advertisement

Ξαναχτύπησε η γνωστή και μη εξαιρετέα για τις ακροδεξιές και σκοταδιστικές απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει, Αφροδίτη Λατινοπούλου. Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκη δεν έχασε την ευκαιρία μέσω των social media να εκφράσει τη… λύπη της για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Μάλιστα δεν περιορίζεται σε αυτό αλλά ουσιαστικά ταυτιζόμενη με τις επικίνδυνες και διχαστικές τοποθετήσεις Μπογδάνου λέει και κάτι περισσότερο: Ότι οι θέσεις και η ρητορική Μπογδάνου θα πρέπει να μην λέγονται μόνο στα πηγαδάκια πίσω από τις κλειστές πόρτες!

Τι ακριβώς εννοεί η κυρία Λατινοπούλου; Ότι αυτά που λέει φωναχτά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος λέγονται ευρέως στα κρυφά εντός της ΝΔ; Ζητάει να απενοχοποιηθεί πολιτικά ο αντικομμουνισμός, που συνδέεται με τις μερικές από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας της χώρας, για να εκφράζεται με άνεση η ίδια και όσοι ασπάζονται τις απόψεις Μπογδάνου;

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι η Αφροδίτη Λατινοπούλου βγήκε να στηρίξει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και να εκφράσει τη διαφωνία της με τη διαγραφή του. «Θέλω κάποτε να ξεπεράσουμε τη φοβικότητα κ τα σύνδρομά μας απέναντι στην αριστερά κ τον κομμουνισμό. Οι σκληρές αλήθειες πρέπει μια μέρα να μπορούν να ειπωθούν χωρίς συνέπειες από το στόμα πολιτικών κ όχι να λέγονται μόνο σε πηγαδάκια πίσω από κλειστές πόρτες» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.

Μιλώντας για «σκληρές αλήθειες» η κα Λατινοπούλου προφανώς συμφωνεί με τον Κ. Μπογδάνο ότι το ΚΚΕ έχει αντεθνική δράση και ότι τελικά ο μοναδικός ή έστω ο μεγαλύτερος εχθρός για την «πατρίδα» είναι ο λεγόμενος «εσωτερικός εχθρός».

Είναι να απορεί κανείς αν πράγματι έχουν συναίσθηση όλοι αυτοί τι σημαίνουν και που οδηγούν αυτές οι αντιλήψεις. Διότι αν έχουν πράγματι συνείδηση των συνεπειών αυτών των θέσεων τότε είναι ακόμα πιο επικίνδυνα τα πράγματα. Και αυτό επειδή την τελευταία φορά που εφαρμόστηκαν αυτές οι απόψεις και ήταν επίσημη ιδεολογία του κράτους είχαμε έναν ανάπηρο μετεμφυλιακό κοινοβουλευτισμό με θανατικές εκτελέσεις και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων που έστρωσε το έδαφος για την επιβολή της χουντικής δικτατορίας.

Advertisement

Όλοι αυτοί, συμπεριλαμβανομένης της κας Λατινοπούλου εκεί θέλουν να επιστρέψουν τη χώρα;

Advertisement

Χρήστης του twitter απάντησε πολύ χαρακτηριστικά στην Αφροδρίτη Λατινοπούλου: «Δεν είναι θέμα φοβικότητας. Στα μετεμφυλιακά χρόνια οι αριστεροί και κομμουνιστές διώκονταν και οδηγούνταν σε βασανισμούς και σε εκτέλεση από το δεξιό κράτος. Η λέξη «αντικομμουνισμός» δεν έχει στην Ελλάδα το ίδιο νόημα όπως αλλού στην Ευρώπη. Αυτή ειναι η αλήθεια. Συμβιβαστείτε».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που στηρίζει τον Κ. Μπογδάνο η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Το είχε κάνει εμμέσως πλην σαφώς και με τη ρατσιστική αποκάλυψη ονομάτων προσφυγόπουλων από τον Κ. Μπογδάνο, όταν η κα Λατινοπούλου δήλωσε: «Συμφωνούμε όλοι πως η δημοσιοποίηση ονοματεπωνύμων στο διαδίκτυο κ ειδικά παιδιών είναι λάθος. Είναι όμως γεγονός πως σε ορισμένες συνοικίες η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγεία δεν είναι Ελληνικής καταγωγής δείχνοντας το μαύρο μέλλον που έρχεται.»

Υπενθυμίζεται, επίσης ότι το στέλεχος της ΝΔ έχει απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα και στο παρελθόν με απαράδεκτες, σεξιστικές και αναχρονιστικές απόψεις όπως για τις «αποκρουστικές γυναίκες με τρίχες, ραγάδες και κυτταρίτιδα», αλλά και το σχόλιο «κατάντια», μετά την ακύρωση του σκοταδιστικού Συνεδρίου Γονιμότητας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement