Η Facebook αλλάζει το όνομα της σε Meta

Facebook/via REUTERS
Advertisement

Είχε διαρρεύσει εδώ και λίγες μέρες ότι η Facebook θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Google και θα δημιουργήσει μια μητρική εταιρεία που θα έχει υπό την ομπρέλα της όλες τις δραστηριότητες.

Ο Μαρκ Ζάκερμπερκ, συνιδρυτής και αφεντικό της Facebook, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της εταιρείας για τα ζητήματα της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ανακοίνωσε ότι δημιουργείται η νέα μητρική εταιρεία που θα ονομάζεται Meta.

Όπως αναμενόταν με την ονομασία αυτή ο Ζάκερμπεργκ θέλει να σηματοδοτήσει την προσήλωση της εταιρείας στο νέο εικονικό κόσμο που έρχεται να διαδεχθεί τον κυβερνοχώρο και το Διαδίκτυο, το metaverse.

Advertisement

«Στο DNA μας είμαστε μια εταιρεία που δημιουργεί τεχνολογίες για ενώνουν τους ανθρώπους και το metaverse είναι το επόμενο σύνορο όπως ήταν η κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε. Η λέξη meta είναι ελληνική και σημαίνει πέρα κάτι που συμβολίζει ότι πάντοτε υπάρχει δυνατότητα να χτίσουμε κάτι» δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται την στιγμή που η Facebook βρίσκεται σε μια μεγάλη δίνη καταγγελιών και σκανδάλων και κάποιοι λένε ότι ίσως με αυτή την κίνηση τα στελέχη της επιζητούν την αλλαγή της ατζέντας.

Πηγή/Facebook/via REUTERS

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement