«Χρυσοί» μισθοί για γαλάζια στελέχη του ΕΦΚΑ με κυβερνητικό νομοσχέδιο

φωτ. INTIME
Advertisement
Και ενώ η κυβέρνηση αρνείται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, παρέχει μισθούς έως και 100.000 ευρώ τον χρόνο σε διευθυντικά στελέχη του ΕΦΚΑ. Τι αναφέρει ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας.

Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπει πρόσληψη νέων διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα με παχυλούς μισθούς έως και άνω των 8.000 ευρώ τον μήνα.

Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας σε ανάρτησή του στο Facebook καταγράφει αναλυτικά τις αμοιβές που προβλέπονται στο άρθρο 27 του σχεδίου νόμου.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα:

«Πριν λίγο, κατατέθηκε στη βουλή, το νομοσχέδιο για τον «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ.

Advertisement

Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, παρακολουθώντας αμέτοχη την ακρίβεια, να σαρώνει το εισόδημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των μικρομεσαίων, βρίσκει δημόσιο χρήμα(άρθρο 27 του νομοσχεδίου) για να:

1. Αυξήσει το μισθό του νυν διορισμένου, Διοικητή του ΕΦΚΑ και πρώην διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη και κ. Βρούτση, έως και τα 8.134,56 ευρώ.

2. Να ορίσει μισθό, έως και 8.134,56 ευρώ για τους ιδιώτες «κολλητούς» Γενικούς Διευθυντές που θα στελεχώνουν πλέον τον ΕΦΚΑ, παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ.

Advertisement

3. Να ορίσει μισθό, έως και 8.134,56 ευρώ, για τον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών που θα αποτελεί δήθεν, τον «μπαμπούλα» του ΕΦΚΑ.

4. Να ορίσει μισθό, έως και 4.631 ευρώ, για ιδιώτες Διευθυντές του ΕΦΚΑ.

5. Να ορίσει μισθό έως και τα 4.631 ευρώ για τα 43 και πλέον στελέχη της Μονοπρόσωπης Εταιρίας «Αξιοποίησης» Ακινήτων του ΕΦΚΑ που θα αναλάβουν το ξεπούλημα των 400 ακινήτων του φορέα, αξίας 1 δισ. ευρώ.

Advertisement

Γαλάζιοι φίλοι, φωνάζουν…

Παντεσπάνι κάνεις;»

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement