Άρση μέτρων: Εξετάζεται να επιστρέψουν οι όρθιοι πελάτες – Οι προτάσεις για γήπεδα και Απόκριες

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Κρίσιμη για τα επόμενα βήματα προς την κανονικότητα θεωρείται η συνεδρίαση των ειδικών που πραγματοποιείται την Τέταρτη, καθώς σε αυτήν θα συζητηθεί το ενδεχόμενο άρσης των ορισμένων περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορονοϊό κυρίως για εμβολιασμένους πολίτες. Σύμφωνα με το OPEN, θα μπει στο τραπέζι το ενδεχόμενο επιστροφής των ορθίων πελατών στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης με τους ειδικούς φαίνονται δεκτικοί σε ένα τέτοια ενδεχόμενο.

Ωστόσο, οι ειδικοί δεν επιθυμούν να πραγματοποιηθούν μαζικές αποκριάτικες εκδηλώσεις με παρελάσεις και καρναβάλια. Όμως δεν φαίνονται αρνητικοί στο να πραγματοποιηθούν ορισμένες μικρότερες εορταστικές εκδηλώσεις εάν τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Το επόμενο μείζον ζήτημα που αναμένεται να συζητηθεί είναι η αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων στα γήπεδα, το οποίο παραμένει ακόμα στο 10%. Ακόμα, πρέπει να συζητηθεί αν το ποσοστό θα φτάσει μέχρι το 40% ή 50% ή αν θα υπάρξει διαχωρισμός ανοιχτών και κλειστών γηπέδων.

Advertisement

Όσον αφορά στις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, θα παραμείνουν υποχρεωτικές στους εξωτερικούς χώρους και για το επόμενο χρονικό διάστημα παρόλο που τα εν λόγω μέτρο έχει αρθεί σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν έχει φτάσει ακόμα στο απαραίτητο υγειονομικό επίπεδο για να ληφθεί μία τέτοια απόφαση καθώς οι σκληροί δείκτες της πανδημίας (θάνατοι και διασωληνωμένοι) ακόμα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο τραπέζι των ειδικών υπάρχει πρόταση να εξεταστεί πλήρης άρση όλων των περιορισμών για τους εμβολιασμένος μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement