Πάτρα: Τα τελευταία 60 λεπτά της 9χρονης Τζωρτζίνας «έδεσαν» την Ρούλα Πισπιρίγκου

Advertisement

«Προκαλείται αλλεργική αντίδραση, επηρεάζονται όλα τα κέντρα αναπνοής, καταρρέει το σύστημα, και σίγουρα θα έχει και πνευμονικό οίδημα και άλλες συνέπειες». Με αυτά τα λόγια περιέγραφε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, τις παρενέργειες της θανατηφόρας ουσίας, λίγο πριν παραλάβει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της συγκλονιστικής υπόθεση της Πάτρας και του θανάτου της Τζωρτζίνας.

«Η ουσία που ψάχνουμε είναι φαρμακευτική, όλες οι φαρμακευτικές ουσίες σε μεγάλες δόσεις είναι τοξικές. Εξετάζουμε αν αυτή η ουσία που έχει βρεθεί στην Τζωρτζίνα ήταν σε τοξικό επίπεδο στον οργανισμό της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήταν τόσο τοξικά τα επίπεδα της κεταμίνης, που αρκούσαν μόλις 20 λεπτά για να χάσει τη ζωή του το 9χρονο κορίτσι. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, γνώριζαν πολύ καλά από την έρευνα που είχαν διεξάγει, ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού, στο δωμάτιο που νοσηλευόταν, βρισκόταν μόνο η 33χρονη μητέρα του, που συνελήφθη χθες από τις αρχές.

Όλο το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών, συνέθεταν το σκηνικό των τελευταίων 60 λεπτών της ζωής της Τζωρτζίνας, αναζητώντας τη λύση του μυστηρίου.

Advertisement

patra royla

Συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου

Από τις έρευνες είχαν σχηματίσει μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι και πότε μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο, ποια ήταν η κλινική εικόνα του κοριτσιού, τι φάρμακα έλαβε, τι έφαγε, ακόμη και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια. Μόλις ενημερωθηκαν από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων, γνώριζαν ότι όλες οι έρευνες κατέληγαν στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Advertisement

Για αναισθητικό ζώων η κεταμίνη – Τα ευρήματα στη Τζωρτζίνα

Κανένα ιατρικό πρωτόκολλο, ούτε και η προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή της Τζωρτζίνας, δεν δικαιολογούσαν την χορήγηση της θανατηφόρας σε μεγάλες ποσότητες κεταμίνης, μια ουσία που συνήθως χρησιμοποιείται ως… αναισθητικό ζώων. Σε μικρότερες ποσότητες χορηγείται σε ανθρώπους για βαριάς μορφής κατάθλιψη.

Στην κατάθεση του στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο ιατροδικαστής, κατέστησε σαφές ότι η κεταμίνη δεν ήταν ανάμεσα στα σκευάσματα που είχαν χορηγηθεί στο 9χρονο κορίτσι, ενώ το ίδιο προέκυψε και από τις καταθέσεις που είχαν συγκεντρώσει τα στελέχη της Ασφάλειας, από γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων. Κανείς από αυτούς δεν είχε χορηγήσει στη Τζωρτζίνα κάποιο φάρμακο, που να περιείχε την ουσία που εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που προέκυψαν στα εργαστήρια του Τμήματος Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η ποσότητα κεταμίνης που εντοπίστηκε, ήταν ικανή να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία. Μάλιστα οι αρχές δεν αποκλείουν να είχαν προηγηθεί και άλλες αντίστοιχες απόπειρες, ακόμα και με τη χρήση της ίδιας ουσίας.

Advertisement

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων που παρακολουθούσαν το κορίτσι, είχαν ενημερώσει τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ότι η Τζωρτζίνα αντιμετώπιζε κάποιου είδους τετραπληγία, από άγνωστη όμως σε αυτόν αιτία. Οι αστυνομικοί και οι επιστήμονες που διερευνούν τα αίτια θανάτου, εξετάζουν αν αυτή η τετραπληγία προκλήθηκε από κάποια «εξωγενής» παρέμβαση που έγινε στο παρελθόν, ενδεχομένως από το ίδιο πρόσωπο και με τη χρήση ίδιας ουσίας.

Πώς έδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Από την εξέταση της 33χρονης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, θα προσπαθήσουν να διασταυρώσουν τον ακριβή τρόπο που έδρασε, τα κίνητρα της αποτρόπαιης πράξης αλλά και το πως προμηθεύτηκε την ουσία που φέρεται να χρησιμοποίησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεταμίνη δεν πωλείται στα φαρμακεία και όπως φαίνεται η 33χρονη μπορεί να την προμηθεύτηκε είτε μέσω κάποιας κτηνιατρικής αποθήκης, είτε μέσω του διαδικτύου, ακόμα και από κάποιο διακινητή ναρκωτικών ουσιών.

Οι έρευνες των αρχών αναμένεται πλέον να στραφούν στις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ιατρών, ιατροδικαστών, τεχνικών συμβούλων, γενετιστών, θα επιχειρήσουν να διαπιστώσουν αν τα δυο παιδιά έχασαν επίσης τη ζωή τους, από την ίδια ουσία ή αν υπήρχε διαφορετικός «μηχανισμός» θανάτου.

Advertisement

Ενδεχόμενο εκταφής των άλλων δύο παιδιών

Σε περίπτωση που ο νέος κύκλος εξετάσεων δεν αποδώσει καρπούς δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο εκταφής των σορών των δυο κοριτσιών. Υπενθυμίζεται ότι στην 3,5 ετών Μαλένα είχε διαπιστωθεί μακροσκοπικά μετά τον θάνατό της τραύμα στη μύτη, ενώ στην 6 μηνών Ίριδα τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο. Επισημαίνεται ότι η κεταμίνη ενδεχομένως είχε χορηγηθεί στη Τζωρτζίνα εισπνεόμενη. Το πόρισμα της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών, αναφορικά με τον θάνατο της Μαλένας, το καλοκαίρι του 2019, ενδέχεται να καθυστερήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα, λόγω ασθένειας μέλους της επιτροπής.

Σημειώνεται ότι ο θάνατός της Μαλένας έχει αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια, ενώ είχε αντιμετωπίσει και μια σπάνια μορφή λευχαιμίας λαμβάνοντας μια σειρά χημειοθεραπειών. Οι αλλοιώσεις στο ήπαρ και ο θάνατός του αποδόθηκαν από την ιατροδικαστή σε παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου. Η επανεξέταση του φακέλου της από την άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών, δεν αναδεικνύει την πιθανότητα ανωμαλίας στον μεταβολισμό ή χρήσης τοξικής ουσίας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της ασφυξίας, για το οποίο όμως δεν υπάρχουν ευρήματα επιβεβαίωσης.

Ο θάνατος της Ίριδας το περασμένο καλοκαίρι, είχε αποδοθεί σε πνευμονικό οίδημα και σε μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αγενεσία φλεβοκόμβου, με τον φλεβόκομβο να περιγράφεται ως η ομάδα κυττάρων που λειτουργεί ως φυσικός βηματοδότης. Από την ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων του βρέφους, εντοπίστηκαν κάποιες αλλοιώσεις συμβατές με υποξυγοναιμία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου.

Advertisement

«Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές. Η υπόθεση ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη», ανέφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement