Θεμιστοκλέους: Καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά – Πότε και για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα για 4η δόση

Advertisement

Επιστροφή στην κανονικότητα και άρση μέτρων για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως είπε, εντός των προσεχών ημερών, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» μέχρι τον Σεπτέμβριο, κατεύθυνση του οποίου είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, τονίζοντας ότι η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο στους εμβολιασμένους όσο και στους ανεμβολίαστους: «Πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά», ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το Πάσχα, σημείωσε ότι δε θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στα μέτρα από αυτό που ζούμε τώρα, καθώς ήδη δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί, ενώ, σε ερώτηση για το αν οι πιστοί θα μπορούν να πάνε κανονικά στις εκκλησίες, ο γενικός γραμματέας αποκρίθηκε θετικά.

Advertisement

Παράλληλα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου δεν είναι υποχρεωτική και ούτε συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση.

Ο ίδιος ανέφερε ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, καθώς δεν είναι επαρκή τα επιστημονικά δεδομένα, ωστόσο είπε ότι εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τρίτη δόση στα παιδιά.

Τέλος, ανακοίνωσε πως αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού για τους πολίτες άνω των 70 ετών που θέλουν να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση και την ερχόμενη Παρασκευή για τους άνω των 60 ετών.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement