«Γαλάζιος» εμφύλιος: Θεοδωρικάκος κατά Μπακογιάννη – «Τι θέλει, εφαρμογή νόμων ή ανομία;»

Advertisement

Εποχή έντασης φαίνεται πως διανύουν οι σχέσεις μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το δημόσια κόντρα που ξέσπασε σήμερα, Τρίτη (10/5), με αφορμή το ζήτημα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης στην Αθήνα.

Αναλυτικότερα, όλα ξεκίνησαν με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Μπακογιάννη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ σχετικά με την αστυνόμευση στην Αθήνα.

Advertisement

«Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο: «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Λίγο αργότερα, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχολίασαν τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων με αιχμηρό τρόπο:

«Απορίες προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις «σκούπα» στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement