Φρενίτιδα για το «I do» φέτος στην Ελλάδα -Μεγαλύτερα επίπεδα του 2019 για τον γαμήλιο τουρισμό

Advertisement

Στον παγκόσμιο χάρτη με τους ελκυστικότερους προορισμούς για γάμο μπαίνουν και το φετινό καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά, με τις εκτιμήσεις να «δείχνουν» μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά ακόμη και από τα επίπεδα του 2019.

Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Πάρος, Αντίπαρος, Μύκονος και Αθηναϊκή «Ριβιέρα» είναι τα πιο ελκυστικά μέρη της Ελλάδας για νύφες και γαμπρούς, με χώρες προέλευσης κυρίως τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία. Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και από τις Αραβικές χώρες, μιας και η Κρήτη τα τελευταία χρόνια αποτελεί ιδιαίτερο τοπόσημο για γάμους με άρωμα… Bollywood.

Η ελληνική «πινέζα» στον παγκόσμιο χάρτη με τους ελκυστικότερους προορισμούς για γαμήλιο τουρισμό σύμφωνα με την Στέλλα Χανιώτη, μέλος της Ελληνικής Ενωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού – GDPA», αποτελεί βαρόμετρο για την οικονομία.  «Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς και αυτό μας χαροποιεί γιατί συμβάλλει διαχρονικά στην ελληνική οικονομία, ειδικά σε περιοχές με τοπικές κοινωνίες», ανέφερε η κα Χανιώτη, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας σημαντικό ρόλο έπαιξε η προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό ως «ασφαλής προορισμός».

Advertisement

«Η Ελλάδα αντιμετώπισε πολύ σωστά το θέμα της προβολής στο εξωτερικό και καταφέραμε να μεταφέρουμε ότι είμαστε μια ασφαλής χώρα. Αυτό το αισθάνθηκαν οι ταξιδιώτες οι οποίοι ήρθαν το 2020, ακολούθως και το 2021. Ο ταξιδιώτης στην Ελλάδα νιώθει ότι είναι ασφαλής. Ότι βρίσκεται σε μια χώρα που λάμβανε μέτρα και ότι υπήρχαν ξενοδοχεία καραντίνας που δεν χρειαζόταν να ακυρώσουν τις κρατήσεις, ή τη νοσηλεία ενός ασθενούς, που το κόστος το αναλάμβανε η κυβέρνηση. Όλα αυτά βοήθησαν συνολικά», τόνισε το μέλος της Ελληνικής Ενωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού – GDPA».

Μεγαλύτερα επίπεδα στην κίνηση ακόμη και από το 2019 – Σημαντική προβολή από τον κινηματογράφο

Επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των τουριστών που ανταλλάσσουν γαμήλιους όρκους στα ελληνικά νησιά δεν υπάρχουν, γιατί οι πράξεις σπάνια δηλώνονται στο ληξιαρχείο, ενώ ολοένα αυξανόμενη είναι επίσης και η αγορά των Ελλήνων ομογενών δεύτερης και τρίτης γενιάς. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει η κα Χανιώτη, στη Σαντορίνη πραγματοποιούνται περισσότεροι από 300 γάμοι σε διάστημα μόλις δύο μηνών, με τις φετινές προβλέψεις να προσφέρουν χαμόγελα αισιοδοξίας στα πρακτορεία που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις. «Σίγουρα κοιτάμε ότι θα έχουμε νούμερα όπως του 2019 -που ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Όμως φέτος πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε ακόμη και εκείνα τα επίπεδα και θα έχουμε ακόμη περισσότερους γάμους», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι η «βιομηχανία» του γάμου γνώρισε ακόμη μεγαλύτερη άνθηση ελέω κινηματογραφικής προβολής. «Αυτό πιστώνεται ιδίως μετά την ταινία “Mamma Mia” ή το “My Big Fat Greek Wedding”, επεσήμανε η ίδια.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement