Βενζίνη με τεφτέρι: Οδηγοί ζητούν… βερεσέ για λίγα καύσιμα

Advertisement

Να βάλουν λίγη βενζίνη και να γραφτεί το χρέος στο τεφτέρι, φαίνεται ότι ζητούν κάποιοι οδηγοί από τα πρατήρια, αφού το κόστος πλησιάζει να φτάσει ακόμα και στα 3 ευρώ, ιδιαίτερα στα νησιά.

Όπως αποκαλύπτουν μάλιστα οι πρατηριούχοι, οδηγός μηχανής γέμισε με 3,5 ευρώ, ενώ δεν λείπουν και κάποιοι που γεμίζουν το ρεζερβουάρ και εξαφανίζονται.

Μιλώντας για το θέμα στο MEGA, η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπώλων Μαγνησίας, Βάσω Κοντοχρήστου, εξήγησε ότι «επειδή υπάρχει πλαφόν στο μέσο περιθώριο κέρδους η τιμή αλλάζει μόνο όταν υπάρχει ανεφοδιασμός».

Advertisement

Συγκεκριμένα δε για τη Μαγνησία, η ίδια ανέφερε πως και εκεί παρατηρείται το φαινόμενο της πίστωσης και πως όσοι πρατηριούχοι μπορούν, εξυπηρετούν τους οδηγούς. Τόνισε επίσης:

«Γενικότερα οι τιμές έχουν ξεφύγει, εδώ στη Μαγνησία είμαστε σχεδόν στο 2.28/lt, ενώ στην Αλόννησο κοντεύει τα 2.70/lt».

Η κ. Κοντοχρήστου επισήμανε πως όσο ανεβαίνει η τιμή, τόσο μειώνονται και οι πωλήσεις, και τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση είτε αυτό αφορά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, είτε του ΦΠΑ:

Advertisement

«Κάτι πρέπει να δοθεί πίσω στην κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος ΙΝΚΑ, Αλέξης Αλεξόπουλος, σημείωσε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα σε δύο επίπεδα:

  • το ένα αφορά τους ελέγχους
  • το δεύτερο μία υπεύθυνη αντιμετώπιση από το κράτος

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement