«Φωτιά» τα καύσιμα: Πόσο επηρεάζουν τιμές και δρομολόγια των ΚΤΕΛ

Advertisement

Οι περισσότερες εταιρείες των ΚΤΕΛ μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει σημαντικές αυξήσεις στα εισιτήριά τους ενώ όσες έχουν προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, λένε ότι είναι κάτι αναγκαστικό.

Σε ζωντανή σύνδεση για την εκπομπή «Με Νέα Ματιά» από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του Κηφισού, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστα Στάμου, ανέφερε ότι το εισιτήριο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη κόστιζε 36 ευρώ και τώρα ανέρχεται στα 42 ευρώ.  «Είναι από τις περιπτώσεις που αναγκάζονται να πάνε σε αυτή την αύξηση καθώς από τη μία υπάρχει το κόστος του καυσίμου κι από την άλλη δεν έχουν την επιλογή να κάνουν μείωση δρομολογίων καθώς μιλάμε για ένα μεγάλο ΚΤΕΛ που συνδέει τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Οπότε μιλάμε για πολλά δρομολόγια με τα περισσότερα από αυτά να είναι γεμάτα κόσμο» είπε ο δημοσιογράφος.

Advertisement

Υπάρχουν όμως κι εταιρείες ΚΤΕΛ με δρομολόγια που δεν αφορούν τόσο δημοφιλείς προορισμούς και έχουν τη δυνατότητα από τον Σεπτέμβριο να εξετάσουν το θέμα της μείωσης των δρομολογίων αν κι όπως επισημαίνουν είναι κάτι που δεν επιθυμούν καθώς θέλουν να εξυπηρετούν το κοινό.

Πάντως τηρείται στάση αναμονής για το φθινόπωρο καθώς η περίοδος που διανύουμε δεν θεωρείται ενδεικτική γιατί υπάρχει κίνηση λόγω της τουριστικής σεζόν.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement