Λαγοκέφαλος «τέρας» πιάστηκε στην Κάλυμνο

Advertisement

Λαγοκέφαλος βάρους σχεδόν 6 κιλών πιάστηκε μέσα στο λιμάνι της Καλύμνου από το καλάμι ερασιτέχνη ψαρά του νησιού.

Ο Μιχάλης Μαμουζέλλος δεν πίστευε στα μάτια του μόλις είδε το επικίνδυνο ψάρι να ξεπροβάλλει. Μιλώντας στο MEGA τόνισε «Βλέπω πάνω ένα λαγόψαρο, εκεί κάπως απογοητεύτηκα γιατί αυτό το ψάρι είναι δηλητηριώδες, είναι τοξικό και τα κιλά του είναι 5.480 γραμμάρια».


Ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει στους ωκεανούς ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Το συγκεκριμένο είδος ψαριού απαγορεύεται να καταναλώνεται γιατί μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο. «Ξαφνικά βλέπω ότι σιγά σιγά μεγαλώνουν, βγαίνουν έξω σε παραλίες, στη Ρόδο, στην Κρήτη και είναι επικίνδυνο» τόνισε ο ψαράς.

Advertisement

Ο «τρόμος» των αλιέων

Tον τελευταίο καιρό, οι λαγοκέφαλοι προκαλούν καταστροφές στα αλιεύματα ψαράδων σε πολλά ελληνικά νησιά κοστίζοντας τους πολλά χρήματα και καταστρέφοντας τους εξοπλισμούς τους.

«Είναι μία μέση ετήσια απώλεια εισοδήματος γύρω στα 8.000 ευρω, η οποία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη αν σκεφτούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αλλάξει όλη την αλιευτική τους τακτική» τόνισε η κα. Ψάχιου, ιχθυολόγος.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement