Εμβολιασμός: Πλήρης αποτυχία με την 4η δόση για τους άνω των 60 ετών

Εμβολιασμοί κατά το κορονοϊού στον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Αρχάνες Ηρακλείου, ύστερα από απόφαση της Ενορίας και της δημοτικής Αρχής να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο, για λίγες ώρες, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
Advertisement

Εγκαταλελειμμένοι στην μοίρα τους είναι οι άνω των 60 ετών σε σχέση με τον εμβολιασμό τους και συγκεκριμένα με τη δεύτερη αναμνηστική δόση.

Αν και η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τα μέσα Απριλίου σήμερα το ποσοστό όσων έχουν κάνει την 4η δόση ή καλύτερα την δεύτερη αναμνηστική φαίνεται πως δεν ξεπερνά (στην καλύτερη περίπτωση) το 17% με 20%.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τους άνω των 60 ετών τα τελευταία δεδομένα έχουν ως εξής: 361.814 είναι οι πραγματοποιημένοι εμβολιασμοί και 46.953 τα προγραμματισμένα μελλοντικά ραντεβού, που αν και έχουμε αύξηση στα νέα ραντεβού είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το επιθυμητό ποσοστό προστασίας.

Advertisement

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η πλειονότητα των θανάτων αφορά άτομα άνω των 60 ετών με τα τελευταία δεδομένα από τον Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και συγκεκριμένα στις 30/6 να αναφέρουν ότι «οι εμβολιασμένοι με την δεύτερη αναμνηστική δόση είναι μόλις 12,2%!».

Ο πίνακας θανάτων από τον ΕΟΔΥ

thanatoi 60etwn

Εύκολα, λοιπόν, καταλαβαίνουμε ότι αντί να πολιορκηθούμε κυριολεκτικά από μια τεράστια καλοκαιρινή καμπάνια για τα οφέλη της 4ης δόσης για τους άνω των 60, ανοίξαμε την πλατφόρμα για τους μη ευάλωτους και όσους είναι κάτω των 59 ετών, με τους ειδικούς να απολαμβάνουν την καλοκαιρινή ραστώνη.

Advertisement

Πρόκειται – δυστυχώς- για μια απογοητευτική κατάσταση που την πληρώνουμε σε ανθρώπινες ζωές. Η εγκατάλειψη και η αδιαφορία είναι κάτι παραπάνω από εκκωφαντική με την κυβέρνηση να έχει γυρίσει την πλάτη σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη τόσο από ενημέρωση κυρίως όμως από την δεύτερη αναμνηστική δόση.

Άλλωστε όλοι μας ξέρουμε ότι η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού… καταλήγει στους ηλικιακά μεγαλύτερους συνανθρώπους μας οι οποίοι είναι πλήρως απροστάτευτοι, αλλά το ενδιαφέρον είναι στα έσοδα και στον τουρισμό…

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement