Παφίλης για καταγγελία Ανδρουλάκη: Οι μυστικές υπηρεσίες, όπως η CIA και η MI6, αλωνίζουν

Advertisement

Στο θέμα της καταγγελίας του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό παρακολούθησης Predator, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚKE, Θανάσης Παφίλης, σε τοποθέτησή του σε συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με προτεινόμενες αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής.

Ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι είναι καταδικαστέα εκ των προτέρων τα φαινόμενα αυτά, ωστόσο υπογράμμισε το γεγονός ότι τα άλλα κόμματα τήρησαν «σιγήν ιχθύος» στις αλλεπάλληλες καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος.

Αναφορικά με το ερώτημα «ποιος παρακολουθεί», τόνισε ότι όπως ιστορικά έχει αποδειχθεί αυτές είναι οι μυστικές υπηρεσίες, όπως η CIA, MI6 κλπ., οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, «αλωνίζουν».

Advertisement

Κατέκρινε επίσης το γεγονός ότι το συγκεκριμένο λογισμικό έχει κατασκευαστεί από ισραηλινή εταιρεία, ωστόσο ούτε η εταιρεία τιμωρήθηκε ούτε επιβλήθηκαν κυρώσεις στο Ισραήλ.

Αναφορικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, ο Θ. Παφίλης στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία Επιτροπής που θα «ελέγχει και θα τροποποιεί» το Ταμείο Ανάκαμψης.

Χαρακτήρισε την πρόταση «κοροϊδία» καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η κατεύθυνση του Ταμείου, το οποίο ο λαός θα το πληρώσει «χρυσό», καθώς προέρχεται από την υπερφορολόγηση των λαών της ΕΕ, θα αυξήσει το δημόσιο χρέος και έχει προαπαιτούμενα, δηλαδή αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο.

Advertisement

Με αυτό το σκεπτικό το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» επειδή δεν θέλει να καλλιεργεί τέτοιες αυταπάτες στον κόσμο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement