Μύκονος: Καλπάζει η φοροδιαφυγή – Πλήρωσαν 22.499 ευρώ λογαριασμό και δεν τους έδωσαν απόδειξη

Advertisement

Το εξωφρενικό ποσό των 22.499 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει μια 10μελής παρέα για μια έξοδο στη Μύκονο. Η 10μελής παρέα κατέβαλε το ποσό χωρίς αντιδράσεις καθώς είχε πράγματι παραγγείλει όλα όσα χρεώθηκε. Για να συμπληρωθεί το τεράστιο ομολογουμένως ποσό η παρέα είχε παραγγείλει ακριβά κρέατα, βότκα και σαμπάνιες. Ωστόσο, δεν κόπηκε από το μαγαζί πότε νόμιμη απόδειξη.

Η περίπτωση αυτή φαίνεται πως δεν είναι μεμονωμένη, αντίθετα η φοροδιαφυγή μάλλον καλπάζει στο «νησί των ανέμων». Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα μπήκε 48ωρο λουκέτο στο εστιατόριο του διάσημου Τούρκου κρεοπώλη Νουσρέτ, ενώ σε γνωστό beach bar επιβλήθηκαν πρόστιμα, επειδή έκοβε αποδείξεις με αδήλωτες ταμειακές.

Για την πάταξη αυτών των φαινομένων για τρίτη χρονιά βρίσκεται στον «αέρα» η καμπάνια apodeixi please, η αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των τουριστών, αλλά και στην ενημέρωση τους για τα δικαιώματα τους.

Advertisement

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης καμπάνιας έχουν αναρτηθεί στα αεροδρόμια της χώρας αφίσες, που δείχνουν πως είναι μια πλάστη και μια νόμιμη απόδειξη αντίστοιχα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement