«Να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν»: Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωσή του Κατερινόπουλου για τις γυναικοκτονίες – Πώς απαντά ο ίδιος

Advertisement

Για τις πρόσφατες φρικτές γυναικοκτονίες σε Κρήτη και Ζάκυνθο τοποθετήθηκε ο απόστρατος ταξίαρχος, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Star.

O κ. Κατερινόπουλος, αν και ξεκίνησε αναγνωρίζοντας πως κάποιοι άνδρες «ζουν σε εποχή σκληρής πατριαρχίας» και ότι υπάρχει «η λογική ότι ο άντρας έχει το κουμάντο, ο άνδρας έχει το πάνω χέρι και ό,τι λέει πρέπει να το εκτελεί η γυναίκα»  στη συνέχεια, κατέληξε, να κατηγορεί τις γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας για ό,τι τους συμβαίνει υποστηρίζοντας ότι «δεν ξέρουν τι θέλουν» και ότι ορισμένες «δεν φεύγουν, αλλά ξαναγυρίζουν».

Συγκεκριμένα είπε: «’Όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο. Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν».

Advertisement

Η λογική «τα ήθελε» και «γιατί δεν φεύγει», πατριαρχική αντίληψη που ρίχνει για μια ακόμη φορά το φταίξιμο στο θύμα και όχι στον θύτη, καλά κρατεί δια στόματος Κατερινόπουλου.

Advertisement

Η δήλωση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από χρήστες του Διαδικτύου. Ενδεικτικά:

Advertisement

Advertisement

Η απάντησή του μετά την κατακραυγή: «Προβλήθηκε μεμονωμένο το σχόλιό μου»

«Κάποιος ανέβασε ένα αποσπασματικό βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του star tv σχετικά με τη Γυναικοκτονια στην Κρήτη και σχηματιζεται η εντύπωση ότι είμαι υπέρ της βίας κατά των Γυναικών. ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή την ενέργεια από κάποιους που είναι σε »διατεταγμένη Υπηρεσία». Θα παρακαλούσα αυτούς που ανεβάζουν video με δηλώσεις μου στο Δελτίο Ειδήσεων του star να τα ανεβάζουν ολόκληρα και όχι αποσπασματικά, διότι αλλάζει το νόημα των δηλώσεων .Εκτός και αν το κάνουν από σκοπιμότητα, εξυπηρετώντας την μικροπρέπεια τους», έγραψε στο Twitter.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement