Αλεποχώρι: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 70χρονου

Advertisement

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σε βάρος του 70χρονου άνδρα, ο οποιός τραυμάτισε δύο ανήλικους στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι.

Το περιστατικό έγινε στην παραλία του Αλεποχωρίου, όπου βρίσκεται η οικία του 70χρονου άντρα. Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν από την παρέα των τεσσάρων ανηλίκων να τραυματιστούν ένας 16χρονος στο μάτι και στο μάγουλο ο οποίος και έχει μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και ένας 14χρονος που φέρει επιδερμικό τραύμα στα πόδια.

Άντρες της ΟΠΚΕ που έφτασαν στο σημείο ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον ηλικιωμένο, ενώ την έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του περιστατικού, την έχει αναλάβει η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Advertisement

Σε βάρος του ηλικιωμένου σχηματίστηκε αρχικά δικογραφία για πρόκληση βαρέων σωματικών βλαβών, η οποία στην συνέεχεια μετατράπηκε σε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς έστρεψε κατευθείαν εναντίον τους το όπλο του.

Αρχικά, ο ηλικιωμένος ισχυρίστηκε πως φοβήθηκε ότι θα τον έκλεβαν, στην πορεία της προανάκρισης όμως και των καταθέσεων σχηματίστηκε μία πληρέστερη εικόνα για το πώς οδηγήθηκαν εκεί τα πράγματα.

Η παρέα των ανήλικων παραθέριζαν στην περιοχή με τις οικογένειές τους, μάλιστα αρχικά ήταν και περισσότεροι στην παραλία. Οι ίδιοι οι ανήλικοι παραδέχτηκαν πως ήθελαν να κάνουν πλάκα στον μοναχικό 70χρονο και μόνιμο κάτοικο της περιοχής που τον αντιμετώπιζαν ως τον στριμμένο ηλικιωμένο της περιοχής.

Advertisement

Ο ίδιος ηλικιωμένος είπε στους αστυνομικούς πως δεν ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παρέα πηδούσε την ψηλή του μάντρα, το είχαν κάνει και άλλες φορές ξημερώματα, του χτυπούσαν όπως είπε πόρτες και παράθυρα για να τον εκνευρίσουν, τον έβριζαν και τον απειλούσαν και αυτή την φορά άρπαξε το όπλο του, φοβούμενος όπως ισχυρίστηκε ότι μπορεί να ήθελαν να τον κλέψουν, κάτι που δεν προκύπτει, αλλά οι ανήλικοι φαίνεται πως παρενοχλούσαν τον ηλικιωμένο.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματίσει από τα σκάγια ελαφρά στο πόδι έναν 14χρονο από την παρέα, ο 16χρονος όμως που τραυματίστηκε σοβαρότερα στο μάγουλο και το μάτι, θα πρέπει να υποβληθεί σε λεπτή εγχείρηση στο μάτι του σε μία προσπάθεια των γιατρών να του σώσουν την όρασή του και έτσι η επιθυμία για «πλάκα» από την πλευρά των νεαρών και η έλλειψη αυτοσυγκράτησης του ηλικιωμένου μπορεί να καταλήξουν σε θλιβερά αποτελέσματα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement