Bloomberg: Το σκάνδαλο των υποκλοπών μπορεί να σημάνει πολιτική κρίση στην Ελλάδα

Advertisement

Μετά τους New York Times, το Politico και τους Financial Times προστέθηκε και το Bloomberg στη μεγάλη σειρά των μεγάλων διεθνών ΜΜΕ που ασχολούνται με το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα μας.

Το νέο ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη υπογράφουν οι Lyubov Pronina and Σωτήρης Νίκας, με τη συνδρομή, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο τέλος, των Paul Tugwell, Stephanie Bodoni, Alberto Nardelli και Natalia Drozdiak.

Ο τίτλος του άρθρου είναι: «Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορούνται για επιφανειακή αντιμετώπιση του σκανδάλου» και σε αυτό φιλοξενούνται αιχμηρές δηλώσεις της Ολλανδής Ευρωβουλεύτριας του Renew Europe, Sophie in ‘t Veld, η οποία χαρακτηρίζει ως «επιφανειακή» την έρευνα των ελληνικών αρχών, οι οποίες, μαζί με την Ε.Ε. θα πρέπει να διερευνήσουν το θέμα πιο άμεσα.

Advertisement

«Πρόκειται για σκάνδαλο μεγαλύτερο από το Watergate, αλλά τίποτα δεν μοιάζει να κινείται», αναφέρει η Sophie in ‘t Veld. «Πρέπει να μπούμε στην καρδιά του ζητήματος», υπογράμμισε.

Στο θέμα γίνεται αναφορά στις παραιτήσεις των κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέωντα «την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, έχοντας κατηγορηθεί το ότι έλαβε εν μια νυκτί τον έλεγχο της ελληνικής υπηρεσίας (σ.σ ΕΥΠ)».

«Με αρκετές κρίσιμες ερωτήσεις να μένουν αναπάντητες, το εν λόγω σκάνδαλο μπορεί να σημάνει την αρχή μίας σημαίνουσας πολιτικής κρίσης για την Ελλάδα, η οποία οδεύει προς εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη», τονίζει το δημοσίευμα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement