Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Advertisement

Στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας θα παραστεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τον σύζυγό της Παύλο Κοτσώνη.

Η πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο τελευταίο «αντίο» στη βασίλισσα τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Στην κηδεία θα παρευρεθεί επίσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης συνοδεία της συζύγου του Άντρια.

Advertisement

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα παραστεί επίσης στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ . Συνομίλησε χθες Τετάρτη τηλεφωνικά με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της μητέρας του, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Με την παρουσία τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα δεκάδες ξένοι ηγέτες και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Advertisement

Ουρές χιλιομέτρων στο Λονδίνο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο λαϊκό προσκύνημα έχουν σχηματιστεί ουρές 6 χιλιομέτρων, όπου πολίτες περιμένουν πεντέμιση με έξι ώρες για να δουν από κοντά το φέρετρο της βασίλισσας.

Τη νύχτα της Τετάρτης 14/9 έγινε και η πρώτη πρόβα για την τελετή της κηδείας και την πομπή, η οποία είναι αναλόγων διαστάσεων με εκείνη του 1965 στην κηδεία του Τσότσιλ.

Για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων πολιτών που περιμένουν στις ουρές, δίχως κανένα παράπονο αλλά με υπομομή, υπάρχουν 1000 φροντιστές ανά βάρδια, ενώ καφετέριες, εστιατόρια και θέατρα είναι ανοιχτά για τον κόσμο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement