Βασιλιάς Κάρολος: Οι εξωφρενικές καθημερινές απαιτήσεις του – Το σιδέρωμα κορδονιών και το… χαρτί υγείας

Advertisement

Στην εποχή του βασιλιά Κάρολου περνά το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τον θάνατο της 96χρονης μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από 70 χρόνια παραμονής της στον θρόνο.

Ωστόσο, αν και ανακηρύχθηκε βασιλιάς στα 73 του χρόνια μόλις πριν λίγες ημέρες, ο Κάρολος Γ’ ζει σαν βασιλιάς όλη του τη ζωή.

Κι έτσι, πέρα από τα νέα του καθήκοντα, αλλά και τα προνόμια που θα απολαύσει, στην επιφάνεια έρχονται και οι εξωφρενικές απαιτήσεις που φέρεται να έχει.

Advertisement

Όπως μεταδίδει το nypost.com, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να είχε το παρατσούκλι «χαϊδεμένος πρίγκιπας» από το προσωπικό του στο Clarence House, όπου ζούσε με τη σύζυγό του, Καμίλα, από το 2003 μέχρι που ανέλαβε πρόσφατα τον θρόνο.

Η απαίτηση για την ποσότητα της… οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσά του

Λεπτομέρειες σχετικά με τις απίστευτες καθημερινές απαιτήσεις του πρώην, πλέον πρίγκιπα της Ουαλίας, αποκαλύφθηκαν στο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime του 2015 «Serving the Royals: Inside the Firm».

Ο Paul Burrell, ο οποίος υπηρέτησε ως μπάτλερ στη βασίλισσα Ελισάβετ και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, αποκάλυψε τις ακριβείς οδηγίες που δίνονται στο επιτελείο του βασιλιά για να τον φροντίσει, από το σιδέρωμα των κορδονιών του μέχρι την… οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσά του.

Advertisement

Όπως αποκάλυψε ο πρώην μπάτλερ, το προσωπικό τα έκανε όλα για αυτόν.

«Οι πιτζάμες του σιδερώνονται κάθε πρωί, όπως και τα κορδόνια του, η τάπα του μπάνιου πρέπει να είναι σε μια συγκεκριμένη θέση και η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι χλιαρή και σε μια μπανιέρα μισογεμάτη», είπε.

Ο βασιλιάς «βάζει τους παρκαδόρους του να πιέζουν κατά μια ίντσα την οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσά του κάθε πρωί», συνέχισε.

Advertisement

Το υγιεινό πρωινό που προτιμά και η θερμοκρασία που επιθυμεί για τα… μπισκότα του

Αφού ετοιμαστεί, η αυστηρή πρωινή ρουτίνα του Βασιλιά Καρόλου συνεχίζεται με το πρωινό του.

«Ο πρίγκιπας Κάρολος θα είχε σπιτικό ψωμί, ένα μπολ με φρέσκα φρούτα, φρέσκους χυμούς φρούτων», είπε ο σεφ Graham Newbould, πρώην μέλος του βασιλικού επιτελείου.

Advertisement

«Όπου κι αν πάει ο πρίγκιπας στον κόσμο, το κουτί του πρωινού πάει μαζί του. Έχει έξι διαφορετικά είδη μελιού, ορισμένα ειδικά μούσλι, τα αποξηραμένα φρούτα του και οτιδήποτε είναι λίγο ιδιαίτερο για το οποίο είναι λίγο φασαριόζος», πρόσθεσε.

Μάλιστα, φέρεται να επιμένει τα τυριά και τα μπισκότα του να ζεσταθούν σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία στο τέλος των γευμάτων και αναγκάζει το προσωπικό του να κρατά ένα θερμαντικό δίσκο κοντά «αφού είναι ιδιαίτερος για τα πάντα», είπε στο MyLondon ένας βασιλικός γνώστης.

Διακοπές με το δικό του… χαρτί υγείας

Μαζί με το κουτί του πρωινού του, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να στέλνει ένα φορτηγάκι με τα υπάρχοντά του στα εξοχικά σπίτια των φίλων του πριν από την άφιξή του για να ξεφορτώσει το «κρεβάτι, τα έπιπλα, ακόμη και τις φωτογραφίες του», ανέφερε η Τίνα Μπράουν στα «The Palace Papers».

Advertisement

Φέρεται μάλιστα να φέρνει το δικό του κάθισμα τουαλέτας και συγκεκριμένο χαρτί υγείας όπου κι αν πάει.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement