Θεσσαλονίκη: Στην πρυτανεία οι φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Advertisement

Με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαντούν οι φοιτητές με αφορμή την χθεσινοβραδινή «πρεμιέρα» που  έκανε ομάδα των έξι ατόμων της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, περιπολώντας το τετράγωνο του κτιρίου διοίκησης.

Νωρίτερα από τις 07:00 φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρυτανεία φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, η πανεπιστημιακή αστυνομία αναμένεται να ξεκινήσει την περιπολία της εντός του campus του ΑΠΘ μετά τις 08:00.

Σημειώνεται πως σταδιακά θα αυξάνονται τα κλιμάκια που θα περιφρουρούν τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ οι φοιτητές στις 08:30 οι φοιτητές βρέθηκαν απέναντι από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, κλιμάκιο των ΟΠΠΙ εισήλθε εντός του ΑΠΘ και επί μία ώρα πραγματοποιούσε αναγνωριστικές περιπολίες στους χώρους του campus, με επίκεντρο την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Advertisement

Μάλιστα, η ομάδα εισήλθε και εντός του κτιρίου διοίκησης, όπου πριν από περίπου ενάμιση μήνα τοποθετήθηκαν και τα μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ), τα οποία ημέρες νωρίτερα έγιναν στόχος επίθεσης αγνώστων.

Φοιτητικοί σύλλογοι προχώρησαν σε έκτακτο κάλεσμα εντός του ΑΠΘ, με αφορμή την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, όπου συγκεντρώθηκαν στην πρυτανεία και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι την Καμάρα.

Δείτε φωτογραφίες του ThessToday από το σημείο συγκέντρωσης των φοιτητών:

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement