Καιρός: Έρχεται «μικρό καλοκαιράκι» – Μέχρι 27 βαθμούς η θερμοκρασία

Advertisement

Ένα «μικρό καλοκαιράκι», από τις θερμές μάζες που έρχονται, αναμένεται  στο τέλος του Οκτωβρίου.

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο Αιγαίο με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Κρήτης. Ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους. Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Κρήτης.

Advertisement

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 25, στην Ήπειρο από 6 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 25 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς.

Advertisement

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20-10-2022

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6, και στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Advertisement

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 25 και στα δυτικά κατά τόπους και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-10-2022

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση απο το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Advertisement

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-10-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Advertisement

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με σταδιακή εξασθένηση ενώ στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-10-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις τοπικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και νότια τις πρωινές ώρες.

Advertisement

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-10-2022

Γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Advertisement

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement