Εύα Καϊλή: Νέα στοιχεία «φωτιά» – Μπιμπερό, γάλα και τάμπλετ στη βαλίτσα με τα χρήματα

Advertisement

Νέα στοιχεία που φέρεται να έχουν στα χέρια τους οι βελγικές αρχές δυσχεραίνουν τη θέση της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο QatarGate και τις προσπάθειές της να βγει από τη φυλακή.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του ιταλικού πρακτορείο ειδήσεων Ansa που επικαλείται αστυνομικές πηγές, στη βαλίτσα με τα χρήματα που μετέφερε ο πατέρας της Εύας Καϊλή όταν συνελήφθη, υπήρξαν ευρήματα για τα οποία η κόρη του θα κληθεί να δώσει απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις 600.000 ευρώ, η βαλίτσα περιείχε μπιμπερό, γάλα και ένα Ipad που φέρεται να χρησιμοποιούσε η μόλις 2 ετών κόρη της Εύας Καϊλή και του Φρανσέσκο Τζιόρτζι.

Advertisement

Τα «αγκάθια» στην απολογία της

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στις 22 Δεκεμβρίου η Εύα Καϊλή θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη θέση της από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους για το σκάνδαλο QatarGate λέγοντας ότι ο Παντσέρι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη βουλευτική της ασυλία.

Ο σύντροφός της Φρανσέσκο Τζιόρτζι επί δέκα ώρες κατέθετε ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου δείχνοντας ως εγκέφαλο τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και επιμένοντας ότι η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε τίποτα για την δράση του κυκλώματος και για τα χρήματα που βρέθηκαν.

Advertisement

Πρόλα αυτά, η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα πρέπει να απαντήσει στο γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις Αρχές, γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία καθώς επίσης και το πώς βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα τα αντικείμενα που αφορούν στη δύο ετών κόρη της.

Κατάρ: Απειλές για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια

Καμία εμπλοκή στην υπόθεση επιμένει ότι δεν έχει το Κατάρ, ενώ μάλιστα κατηγορεί τη βελγική κυβέρνηση ότι δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια συνεργασίας με την Ντόχα για να εξακριβώσει τα γεγονότα και απειλεί ότι ο περιορισμός του διαλόγου και της συνεργασίας με την Ευρώπη θα επηρεάσει αρνητικά τις συζητήσεις για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

Η δήλωση του Κατάρ που θέτει εν αμφιβόλω τη συμφωνία παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη έχει προκαλέσει εκνευρισμό στις Βρυξέλλες και θεωρείται ωμός εκβιασμός. Όπως είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ευρωβουλής Ρομπέρτα Μέτσολα, προτιμούμε να κρυώνουμε πάρα να παίρνουμε τα χρήματα των Καταριανών.

Advertisement

Την ίδια στιγμή, η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica «περιγράφει γλαφυρά τους οπαδικούς πανηγυρισμούς εξέδρας για το αποτέλεσμα ψηφοφορίας υπέρ του Κατάρ.

Μέσα στην αίθουσα της αρμόδιας επιτροπής, όπου κανονικά δεν επιτρέπεται να βρίσκονται, κάθονταν στα πίσω έδρανα ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο συλληφθείς βοηθός του Ιταλού βουλευτή, Αντρέα Κοτσολίνο, και δύο ακόμη άνδρες που είχαν έρθει απευθείας από την Ντόχα.

Όταν ανακοινώθηκε το υπέρ του Κατάρ αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, πανηγύρισαν, λέει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σαν να μπήκε γκολ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement