Προκαλούν Πέτσας και Πλεύρης με τα μηνύματα για τον Γλίξμπουργκ

Advertisement

Προκαλούν το κοινό αίσθημα οι τοποθετήσεις ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης σχετικά με το θάνατο του έκπτωτου βασιλιά, Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, χθες σε ηλικία 83 ετών λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας, συνέπεια των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Οι Ελληνες πολίτες με το δημοψήφισμα του 1974 υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας τιμώρησαν τον τέως βασιλιά και για τη στάση που κράτησε προ της χούντας και για τη συνεργασία του με τους χουντικούς κι εκείνος ζούσε έκτοτε εκτός Ελλάδας.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έσπευσε να χαιρετήσει το γεγονός ότι ο Γλίξμπουργκ «επέλεξε να πεθάνει στην πατρίδα του» και έστειλε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του «τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος».

Advertisement

«Τέλος εποχής. Υπήρξε Ολυμπιονίκης, Αξιωματικός, Βασιλιάς. Πάντα Έλληνας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του» έγραψε σε δική του ανάρτηση ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα σε διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου ότι ο Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, με φόντο τη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει από χθες με πλήθος πολιτών και πολιτικών να τάσσονται κατά της κηδείας δημοσία δαπάνη.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement