Μαξίμου: Διαλύστε το ΠΑΣΟΚ, όπως το… Ποτάμι – Η «κίτρινη κάρτα» του Ανδρουλάκη στον Λοβέρδο

Advertisement

Τη …διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική εξόντωση του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ακριβώς συνέβη με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη όταν στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη να σηκώνει το γάντι και να κηρύσσει …ανένδοτο προς το μέγαρο Μαξίμου.

Το μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση προς το ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας ότι θα περιορίσει τις απώλειες που εμφανίζει μετά το έγκλημα των Τεμπών, μειώνοντας τις φυγόκεντρες τάσεις, αλλά και επαναπατρίζοντας τους «Κυριακίστας» που βρίσκονται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα:

  1. Στοχοποιείται και επιχειρείται να απαξιωθεί προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ώστε να λεηλατηθεί ευκολότερα το ΠΑΣΟΚ.
  2. Επιχειρείται να αξιοποιηθούν οι «δούρειοι ίπποι» του ΠΑΣΟΚ που – όπως σωστά είχε επισημάνει πρόσφατα η Κατερίνα Μπατζελή – εξακολουθούν να παραμένουν στη Χαριλάου Τρικούπη. Αν και η πρώτη προσπάθεια διαφοροποίησης του Ανδρέα Λοβέρδου έπεσε στο κενό…
  3. Στην επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη ενεργοποιούνται ήδη τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ενεργό ρόλο ανέλαβαν τα γνωστά «πιστόλια» του χώρου που ενεργοποιεί το Μαξίμου κάθε φορά στα δύσκολα.

Η επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη θα συνεχιστεί αμείωτη όλο το επόμενο διάστημα, καθώς ο Μητσοτάκης θέλει να νεκραναστήσει το αφήγημα της «αυτοδυναμίας» έστω και αν χάνει κάθε πιθανότητα συνεργασιών μετά τις κάλπες!

Advertisement

«Αν συνεχίσεις διαγράφεσαι»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο, απέστειλε σαφές μήνυμα προς τις «φίλιες δυνάμεις» Μητσοτάκη στο εσωτερικό ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας τον Ανδρέα Λοβέρδο είτε να αναδιπλωθεί πλήρως, είτε να συνεχίσει οδηγούμενος εκτός ψηφοδελτίων, ακόμα και εκτός κόμματος!

«Είναι πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο» ήταν η διαρροή από το ΠΑΣΟΚ κατά του πρώην υπουργού και διεκδικητή της ηγεσίας του κόμματος πριν ενάμισι χρόνο. Νωρίτερα, ο Α. Λοβέρδος είχε κληθεί να σχολιάσει τη δήλωση Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ: «Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα- για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του Ν. Ανδρουλάκη να πει προ των εκλογών ποιον προτείνει για πρωθυπουργό.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ με ομιλία του στη Βουλή έκανε κριτική στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε αποτυχημένη, κινήσεις που απέτρεψαν τα μέτρα εναντίον του.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αποστείλει νέο σκληρό μήνυμα προς τους «Κυριακίστας» του κόμματός του, ώστε να υπονομεύσει από τώρα τυχόν αποστασίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ μετά τις κάλπες.
Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement