Σύνδρομο «Παναθηναϊκού» στο Μαξίμου – Πώς τα αυτογκόλ φέρνουν απότομη προσγείωση

Advertisement

Το παράδειγμα του… φετινού Παναθηναϊκού, βασανίζει τις τελευταίες ώρες τους επικοινωνιολόγους του Μαξίμου.

Η ιστορική ομάδα της Αθήνας είχε φτάσει τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγο πριν τη μέση του πρωταθλήματος να έχει διαφορά από την ΑΕΚ 8 βαθμούς (και 12 από τον Ολυμπιακό) και φάνταζε ως το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο.

Στο τέλος όμως της σεζόν, βρίσκεται δεύτερος πίσω από την ΑΕΚ, ενώ τη μοιραία ήττα, που του κοστίζει τον τίτλο την είχε από τον Ολυμπιακό!

Advertisement
Και επειδή οι περισσότεροι αναλυτές επί των ποδοσφαιρικών λένε ότι ο κύριος λόγος αυτής της ανατροπής ήταν τα… αυτογκόλ και τα λάθη που έκανε η ομάδα, στο κυβερνών κόμμα αρχίζουν να έχουν ανάλογους εφιάλτες, μετά τις απανωτές γκάφες, που έγιναν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο debate και τον Άκη Σκέρτσο με την κυνική δήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Γίνεται (ή προλαβαίνει) να χάσει από τα αυτογκόλ; Δύσκολο να ειπωθεί κάτι με βεβαιότητα. Αλλά, εάν αναλογιστεί κανείς ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο της προεκλογικής περιόδου απέφυγε τα λάθη και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κάθε αδυναμία των αντιπάλων, ενώ στο δεύτερο της εκστρατείας πάει από το κακό στο χειρότερο, το μόνο σίγουρο είναι ότι χάνονται τα… «σιγουράκια» της 21ης Μαΐου!

 Και μία αναγκαία (προσωπική) διευκρίνηση: Ο Παναθηναϊκός είχε μία εξαιρετική πορεία φέτος, έκανε την υπέρβαση και επέστρεψε στον πρωταθλητισμό. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα και πρωτίστως στον Γιοβάνοβιτς.

Αλλά στην πολιτική είναι αλλιώς τα πράγματα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement