Δεν ξεχνά τα Τέμπη και τις Υποκλοπές ο ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement

Για ένα έγκλημα και έναν «βιασμό της Δημοκρατίας» μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Επανέφερει τα αναπάντητα ερωτήματα στην προεκλογική ατζέντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει δύο κορυφαία ζητήματα αυτό της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και το Σκάνδαλο των Υποκλοπών, να «βγουν εκτός» της προεκλογικής ατζέντας, επειδή αυτό επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα αποπνέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναμένεται να συνεχίζει να θέτει επίμονα τα αναπάντητα ερωτήματα που παραμένουν. Στο θέμα αναφέρθηκε άλλωστε και στην χθεσινή ομιλία του στο Αγρίνιο ο Αλέξης Τσίπρας.

Advertisement

«Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε. Δεν θα ξεχάσουμε» τόνισε «ούτε το έγκλημα των Τεμπών θα ξεχάσουμε. Ούτε το βιασμό της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου, με τις παράνομες παρακολουθήσεις».

Τιμητική θέση για τον υπουργό των Τεμπών

Μάλιστα για το δυστύχημα των Τεμπών έκανε καυστική αναφορά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με αφορμή την συμπερίληψη του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Όπως είπε «τιμητική προαγωγή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ πήρε ο υπουργός των Τεμπών. Και ζητάει τώρα και το λόγο.

Χρειάζεται άλλη απόδειξη ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν νοιάζεται;». Μάλιστα υπενθύμισε ότι «λίγες μέρες πριν το δυστύχημα δεν είχε ντροπή, ο υπεύθυνος υπουργός, να φωνάζει στη Βουλή «Ντροπή»! στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον προειδοποιούσαν». Συνολικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το δυστύχημα ήταν «αποτέλεσμα της πολιτικής και της ανηθικότητας ενός καθεστώτος που άφησε τους σιδηρόδρομος να διαλύονται».

Advertisement

Συνεχίζεται η συγκάλυψη

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την σκληρή πολεμική για το Σκάνδαλο των Υποκλοπών. Ιδίως μετά την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο debate των πολιτικών αρχηγών την προηγούμενη Τετάρτη και την παραδοχή του, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε για πολλοστή φορά το πολιτικό ερώτημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Αν δεν υπήρξε εθνικός λόγος για επικαλέστηκε το Εθνικό απόρρητο; Τι έκανε μέχρι τώρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να εντοπίσει τους δράστες; Γιατί κρατούν στη θέση της την εισαγγελέα που υπέγραψε τις παράνομες υποκλοπές;

Για να υπογράψει κι άλλες; Δεν είναι μόνο σκάνδαλο, είναι έγκλημα. Κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του πολίτη. Είναι κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα. Κακούργημα που προσπάθησαν να συγκαλύψουν χειραγωγώντας τη δικαιοσύνη. Και τώρα επιχειρούν να το ξεπλύνουν με τη ψήφο του λαού».

Advertisement

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» μίλησε σχετικά με το τι θα πράξει η κυβέρνηση του εφόσον κερδίσει τις εκλογές. Όπως ανέφερε «αυτό που θα επιδιώξουμε να προκύψει, και θα πάμε μέχρι τέλους γι’ αυτό, είναι η αλήθεια. Και ο τρόπος για να λάμψει η αλήθεια σε αυτή την υπόθεση είναι να διασφαλίσουμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ελεύθερα και ανεξάρτητα, χωρίς παρεμβάσεις και εξαρτήσεις θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά της. Η δική μας έγνοια είναι να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία των θεσμών και η αξιοπιστία τους. Το πολίτευμα πληγώθηκε, οι θεσμοί πληγώθηκαν με αυτή την υπόθεση και νομίζω ο μόνος τρόπος να κλείσει αυτή η πληγή είναι να ακολουθήσουμε τον ακριβώς αντίθετο δρόμο από όσους εξύφαναν και εκτέλεσαν το νοσηρό σχέδιο των υποκλοπών: Να εμπιστευτούμε τους θεσμούς και το Σύνταγμα και να ακολουθήσουμε το δρόμο που θα μας υποδείξουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να επικαλείται το άιτημα του Ν.Ανδρουλάκη για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την παρακολούθησή του EUROKINISSI

Μετεκλογικά

Εξυπακούεται πως για την Κουμουνδούρου το ζήτημα των παρακολουθήσεων αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τις μετεκλογικές εξελίξεις. Ακριβώς επειδή αποτελεί σημείο στο οποίο καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει μια σαφή θέση, μετά το αίτημα που διατύπωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ώστε να οδηγηθούν «στην φυλακή» οι υπαίτιοι του σκανδάλου. Στο ζήτημα αυτό έχει αναφερθεί επανειλημμένα ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως μια προοδευτική διακυβέρνηση είναι ο μόνος τρόπος ώστε αυτό να διασφαλιστεί. Είναι χαρακτηριστική και η αναφορά του σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Βήμα» όπου σημείωσε ότι « δεν παρακολουθούσα εγώ τον κ.Ανδρουλάκη.

Advertisement

Ο κος Μητσοτάκης τον παρακολουθούσε. Και αν είναι αληθές αυτό που ο ίδιος είπε προχθές, ότι επιθυμεί να υπάρξει λογοδοσία των υπαιτίων του παρακράτους, ακόμη και κάποιοι να πάνε φυλακή, γνωρίζει καλά ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να γίνει πράξη. Προφανώς όχι να συνεργαστεί με τη Δεξιά. Αλλά μετά από νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να κάτσουμε στο τραπέζι να κουβεντιάσουμε και να συγκροτήσουμε προοδευτική κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής. Για κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και για την αναγκαία κάθαρση του δημόσιου βίου».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement