Ο Steven Spielberg σχεδιάζει ριμέικ του «West Side Story»

Advertisement

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Steven Spielberg σχεδιάζει να γυρίσει ένα ριμέικ της περίφημης ταινίας «West Side Story», που και αυτή ήταν διασκευή του μιούζικαλ του συνθέτη Leonard Bernstein, και αναζητά ταλαντούχους νέους για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η ταινία «West Side Story» του σκηνοθέτη  Robert Wise, με σεναριογράφο τον Jerome Robbins, προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1961 και κέρδισε δέκα βραβεία Όσκαρ.

Η εκδοχή του 71χρονου Spielberg θα βασίζεται στη διασκευή του συγγραφέα Tony Kushner, με τον οποίο ο βραβευμένος σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί δύο φορές στο παρελθόν.

Advertisement

Η υπεύθυνη του κάστινγκ, Cindy Tolan, ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι αναζητούνται υποψήφιοι για τους πρώτους ρόλους της «Μαρίας», της «Ανίτας» και του «Μπερνάρντο».

Οι επίδοξοι πρωταγωνιστές θα πρέπει να είναι ηλικίας «από 15 έως 25 ετών» και λατινοαμερικάνικης καταγωγής. Ο καθένας μπορεί να περάσει από οντισιόν, και δεν απαιτείται να είναι επαγγελματίας ηθοποιός.

Στην ταινία του 1961, την Πορτορικανή «Μαρία» ερμήνευε η Natalie Wood ενώ ο Ελληνοαμερικανός χορευτής και ηθοποιός George Chakiris κρατούσε τον ρόλο του, επίσης Πορτορικανού, «Μπερνάρντο».

Advertisement

Πορτορικανή ήταν η Rita Moreno, στον ρόλο της «Ανίτας». Ο Chakiris και η Moreno βραβεύτηκαν για τις ερμηνείες τους με Όσκαρ β΄ ανδρικού και γυναικείου ρόλου, αντίστοιχα.

Πηγή έμπνευσης του «West Side Story» ήταν το έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», αλλά το σκηνικό έχει μεταφερθεί στη Lincoln Square του Μανχάταν, όπου συγκρούονται δύο αντίπαλες συμμορίες, οι «Sharks» και οι «Jets».

Έξω από το σύνηθες πλαίσιο των μιούζικαλ, το «West Side Story»  δέχθηκε την πρόκληση να μην έχει ευτυχισμένο τέλος. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη.

Advertisement

Η  ταινία δεν κέρδισε μόνο τις εντυπώσεις στην απονομή των Όσκαρ το 1962, σαρώνοντας τα βραβεία, αλλά και τις καρδιές των θεατών, ενώ τα «Maria», «Tonight» και «I feel pretty» συγκαταλέγονται στα πιο επιτυχημένα τραγούδια στην ιστορία του κινηματογράφου.

Πηγή:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement