Νέο Volkswagen Touareg. Μεγαλύτερο, ελαφρύτερο και επταθέσιο με οθόνη 28″ [εικόνες]

Advertisement

Η Volkswagen την περασμένη εβδομάδα έδωσε σκίτσα του νέου Touareg, το οποίο έχουμε δει εδώ και μήνες χωρίς ίχνος καμουφλάζ.

Με το επίσημο ντεμπούτο του να έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαρτίου στην έκθεση της Νέας Υόρκης, διέρρευσαν ορισμένες λεπτομέρειες του νέου μοντέλου.

Για πρώτη φορά το Touareg θα προσφέρεται σε επταθέσια έκδοση, μιας και το μήκος του αυτοκινήτου έχει μεγαλώσει κατά 6 εκατοστά, ενώ το πλάτος κατά 2,5 εκατοστά. Βασίζεται στην MLB Evo πλατφόρμα, με το βάρος του να έχει μειωθεί κατά 65 κιλά, με την βασική έκδοση του να ζυγίζει περί τα 1.950 κιλά.

Advertisement

Μηχανικά θα προσφέρεται με V6 κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και με τον V8 4,0-λίτρων bitrubo βενζίνης. Θα υπάρχει ένας ολοκαίνουριος πετρελαιοκινητήρας με 300 άλογα, αλλά και ένας V6 βενζινοκινητήρας με περίπου 330 άλογα.

Οι κινητήρες θα διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία και η λογική λέει ότι στη γκάμα του νέου Touareg θα υπάρχει και μία plug-in υβριδική έκδοση που θα χρησιμοποιεί το drivetrain του Q7 e-tron – τρίλιτρος TDI με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου.

Advertisement

Στο εσωτερικό του νέου Touareg δεσπόζουσα θέση θα έχει το “Innovision Cockpit”, μια τεράστια 28″ οθόνη αφής, με το τιμόνι να μην έχει συμβατικά κουμπιά, μιας και αυτά θα έχουν αντικατασταθεί από επιφάνειες αφής.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μια οθόνη αφής 9,6″, τοποθετημένη στο κέντρο ανάμεσα στα καθίσματα, μέσω της οποίας οι πίσω επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν πολλές λειτουργίες.

Advertisement

Το μοντέλο θα φέρει σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενεργές αντιστρεπτικές, προηγμένη αερανάρτηση και θα διαθέτει αυτόνομο σύστημα επιπέδου 3, παρόμοιο με αυτό του νέου A8.

Πηγή:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement