Οι Mercedes C-Class ξεκινούν πλέον από τα 1500 κυβικά

Advertisement

Η ανανέωση της μικρότερης «παραδοσιακής», δηλαδή πισωκίνητης, λιμουζίνας της Mercedes, της C-Class και του αντίστοιχου στέισον, ήταν λογικό και αναμενόμενο πως θα επέφερε και το facelift των πιο lifestyle εκδοχών της.

Της πολύ όμορφης κουπέ και της αντίστοιχα ξεχωριστής κάμπριο, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην έκθεση της Νέας Υόρκης με νέα φωτιστικά σώματα και ελαφρώς διαφοροποιημένους προφυλακτήρες.

Advertisement

Στο εσωτερικό τους, ακριβώς όπως και στις τετράθυρες και πεντάθυρες, θα μπορεί να υπάρχει το πλήρως ψηφιακό ταμπλό. Την εικόνα ολοκληρώνει ένα καινούργιας σχεδίασης τιμόνι.

Τα παραπάνω είναι όμως τα αναμενόμενα σε μια ανανέωση αυτής της κλίμακας. Το πραγματικά σημαντικό νέο είναι η καινούργια γενιά κινητήρων βενζίνης, η οποία έχει τον εσωτερικό κωδικό M 264 και θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα με τις C-Class Coupe και Cabriolet.

Advertisement

Πρόκειται για ένα νέο τετρακύλινδρο με χωρητικότητα μόλις 1.500 κυβικών, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 184 ίππους. Όσους δηλαδή αποδίδει και το σύνολο των 2.000 κυβικών της μάρκας, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και το EQ Boost.

Πρόκειται για ένα ήπιο υβριδικό σύστημα που στην ουσία αποτελείται από ένα καινούργιου τύπου start stop με ιμάντα και ηλεκτρικό δίκτυο 48V. Το ΕQ Boost συμβάλλει κατά την επιτάχυνση με 14 πρόσθετους ίππους, οι οποίοι όμως δεν προστίθενται σε αυτούς που αποδίδει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ώστε να προκύψει μια νέα, μεγαλύτερη συνδυαστική απόδοση.

Με το νέο κινητήρα των 1.500 κυβικών και με τη συμβολή του EQ Boost η ανανεωμένη C 200 -θα υπάρχει και η τετρακίνητη C 200 4MATIC- χρειάζεται μόλις 7,1 δεύτερα για να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ ώρα, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι σχεδόν 240 χλμ./ ώρα. Την ίδια στιγμή η μέση κατανάλωσή της είναι 6,1 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 140 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Advertisement

Στους diesel η γκάμα ξεκινά από το τετρακύλινδρο των 2.000 κυβικών και των 194 ίππων της C 220 d.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement