Στον Μπράντλεϊ Κούπερ το φετινό βραβείο της Αμερικανικής Ταινιοθήκης

Στον -τέσσερις φορές υποψήφιο για Όσκαρ- Μπράντλεϊ Κούπερ θα απονεμηθεί το 32ο ετήσιο βραβείο της Αμερικανικής Ταινιοθήκης ( American Cinematheque) στο γκαλά του Οργανισμού, που διοργανώνεται στις 29 Νοεμβρίου στο «Beverly Hilton», στο Λος Άντζελες.

Η Αμερικανική Ταινιοθήκη ιδρύθηκε το 1981 ως ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός Οργανισμός αφιερωμένος στη διατήρηση και την αναγνώριση της τέχνης του κινηματογράφου σε όλες τις μορφές του. Η Έιμι Άνταμς παρέλαβε το 2017 το βραβείο του Οργανισμού, το οποίο θεσπίστηκε το 1986.

Ο πρώτος ηθοποιός που βραβεύθηκε από την Αμερικανική Ταινιοθήκη είναι ο Έντι Μέρφι.

Ο Οργανισμός θα τιμήσει φέτος τον Μπράντλεϊ Κούπερ για τα επιτεύγματά του στον κινηματογράφο, τα οποία περιλαμβάνουν τρεις διαδοχικές υποψηφιότητες για Όσκαρ για τους ρόλους του στις ταινίες «Silver Linings Playbook» (Οδηγός Αισιοδοξίας) του 2012, «American Hustle» (Οδηγός Διαπλοκής) του 2013 και «American Sniper» του 2014.

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ταινιοθήκης, Ρικ Νισίτα, χαρακτήρισε τον Κούπερ ως «το σύγχρονο ισοδύναμο των κινηματογραφικών αστέρων της Χρυσής Εποχής του Χόλυγουντ».

[πηγή]

Δείτε και αυτά: