Αυτός είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ σύμφωνα με το Forbes

Advertisement

Ως τον πρώτο δισεκατομμυριούχο ράπερ, χαρακτήρισε τον Jay Z το Forbes.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η περιουσία του Jay Z εκτιμάται στο 1 δισ. δολάρια και μάλιστα με μία «συντηριτική» εκτίμηση, όπως επισημαίνει.

Advertisement

Ο «ανταγωνιστής» της θέσης, ήταν ο Dr. Dre. O ράπερ πούλησε για 3 δισ. δολάρια την δική του εταιρεία ακουστικών Beats στην Apple to ’14, η εταιρεία χωρίστηκε μεταξύ του Dr. Dre και του συνεργάτη του Τζίμι Λοβίν και στο τέλος ο ράπερ έμεινε με περίπου 400 εκατ. δολάρια.

Ο Jay Z έχει πραγματοποιήσει πολλές επενδύσεις, κατέχει επίσης πολλά μερίδια σε άλλες εταιρείες και εκεί οφείλεται κυρίως και η περιουσία του.

«Για να υπολογίσουμε την περιουσία του Jay Z, εξετάσαμε τα μερίδια που κατέχει ο καλλιτέχνης σε εταιρείες όπως η σαμπάνια Armand de Brignac – προσθέσαμε τα εισοδήματά του, αφαιρώντας ένα σεβαστό ποσό για  έξοδα του σούπερ σταρ ράπερ. Ελέγξαμε τους αριθμούς μας με ένα κατάλογο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι εκτιμήσεις ήταν δίκαιες», έγραψε το Forbes.

Το καθαρό ποσό που έχει κερδίσει ο Jay Z από τη μουσική, σύμφωνα πάντα με το Forbes, ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement