Πιο ισχυρή μπαταρία έχουν πλέον τα plug-in υβριδικά Audi Q5, A6 και A7

Advertisement

Τρία από τα πιο σημαντικά plug-in υβριδικά μοντέλα της Audi, τα Q5 TFSI e, A6 TFSI e, καθώς και το A7 Sportback TFSI e, πλέον αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Χάρη στη νέα, πιο ισχυρή μπαταρία, μικτής χωρητικότητας 17,9 kWh είναι εφικτή ηλεκτρική αυτονομία έως 91 χιλιόμετρα (σύμφωνα με τον κύκλο NEDC).

Όλα αυτά χωρίς να αυξηθούν οι διαστάσεις της νέας μπαταρίας ιόντων λιθίου. Ως εκ τούτου, τα μοντέλα διατηρούν αμείωτη τη γνώριμη, μεγάλη χρηστικότητά τους. Χαρακτηριστικά, ανάλογα με το μοντέλο, η χωρητικότητα αποσκευών κυμαίνεται μεταξύ 405 λίτρων (A6 Avant) και 465 λίτρων (Q5), από τις μεγαλύτερες στις κατηγορίες τους. Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, ο μέγιστος διαθέσιμος χώρος για τις αποσκευές αυξάνεται στα 1.535 λίτρα (A6 Avant) και 1.405 λίτρα (Q5), αντίστοιχα. Επιπλέον, το δάπεδο του χώρου αποσκευών παραμένει επίπεδο και ιδιαίτερα πρακτικό, χωρίς κάποιο σκαλοπάτι να δυσκολεύει τη φορτοεκφόρτωση.

Τα υβριδικά μοντέλα εκτός των επιλέξιμων από τον οδηγό τρόπων λειτουργίας «EV», «Auto» και «Hold», υπάρχει τώρα μια τέταρτη λειτουργία που ονομάζεται «Charge». Η τελευταία, επιτρέπει την «εσκεμμένη» φόρτιση της μπαταρίας από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την οδήγηση, προκειμένου να υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να οδηγηθεί το όχημα αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση, όταν για παράδειγμα αυτό πρόκειται να κινηθεί αμέσως μετά σε περιοχή με περιορισμούς στην κυκλοφορία συμβατικών οχημάτων.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement